Vad är din skönhets-IQ?

Här har du många viktiga frågor & svar för din skönhetsritual!


Vilket ska du applicera först, en fuktighetskräm eller en ansiktsolja?
Svar : Vi vet att det kan tyckas extra, men om du inte tillämpar dina skönhetsprodukter i rätt ordning kan du faktiskt förhindra att dina produkter tränger ordentligt, så att de inte når sin fulla potential. Du bör alltid applicera ansiktsoljan sist, eftersom det kommer att skapa en barriär på din hud för att hålla fukt. Om du applicerar det först kommer du att förhindra att andra hudvårdsprodukter kan suga in huden.


Är det nödvändigt att bära en SPF på en molnig dag?
Svar: Oavsett om solen skiner bör du alltid skydda din hud från de skadliga UV-strålarna. Vi kunde knappt tro det när hudläkaren Dr. Friedmann sa till oss att 70-80% av UV-strålar tränger igenom moln och att du fortfarande riskerar solskador. Så under sommarmånaderna bör du alltid använda ett solskyddsmedel som är minst SPF 30 med 5-stjärniga UVA-blockerare. Även under vintern kommer SPF 15 att erbjuda tillräckligt med skydd, som du kan hitta i de flesta grunder eller BB-krämer.


Om du har fet hud behöver du inte återfukta.
Svar: Myten om att fet hud inte behöver fuktighetskräm måste vara den vanligaste. Fet hud kan fortfarande dehydratiseras, och om du inte återfuktar kan du faktiskt utlösa din hud att producera mer olja för att kompensera för bristen på fukt. Nyckeln till att balansera fet hud är att hitta rätt fuktighetskräm som ska återfuktas och fylla på, utan att huden blir fet. Leta efter en lätt gel eller vattenbaserad formel som är icke-komedogen, eftersom den inte sitter hårt på din hud och blockerar dina porer.


Kommer dubbelrengöring att rengöra huden eller irritera den?
Svar: Vi är helt besatta av dubbelrengöring! Om du inte är bekant med detta skönhetstrick, rengör du i princip två gånger: först med en rengöringsolja, sedan med ett vattenbaserat rengöringsmedel, som ett skum eller gel. Att göra detta innebär att all smuts, SPF, olja och smink tas bort ordentligt (lita på oss, en gång räcker inte i slutet av dagen), och det gör att dina andra produkter kan tränga djupare och maximera deras hudvårdskrafter.


Är mikrokulor exfoliatorer nyckeln till mjuk hud?
Svar: Även om peeling är väldigt viktigt, om du exfolierar för mycket kan du allvarligt skada din hud. Microbead-exfoliatorer är en vanlig bidragsyter till över-exfoliering, eftersom de kan vara hårda på din hud; så istället för att försiktigt buffra bort död hud, kan de ta bort hudens skyddsbarriär och lämna din hud exponerad. Dessutom skadar plastikpärlor allvarligt miljön och vattendjur. Försök istället en naturlig peeling (som socker, kaffe eller bambu) eller en kemisk peeling.


Orsakas bytefläckar av aknebakterier eller trånga kläder?
Svar: Många antar att fläckar i deras byte är en form av akne. Men det är faktiskt ett tillstånd som kallas follikulit, som orsakas av att ha trånga tyger. Klädens täthet genererar en tilltäppning av folliklarna, vilket resulterar i en uppbyggnad av hudcellerna som linjer dem. Friktionen från tätheten i kläder och svettuppbyggnad skapar en irriterande reaktion som leder till bulor, rodnad och så småningom efterlämnade märken; särskilt om du kliar eller plockar på dem.


Rakning får håret att bli tjockare och snabbare.
Svar: Det här är en annan skönhetsmyt som chockar många människor när de får reda på sanningen, men rakning får inte håret att växa tillbaka snabbare eller tjockare. Det känns bara som om det gör det, som när du rakar, håret klipps trubbigt och det växer tillbaka i en vinkel som ofta känns grovt. Men sanningen är, oavsett hur du tog bort håret, kan du inte ändra tillväxten - detta bestäms bara vid follikeln. Anledningen till vaxning gör att håret växer tillbaka "tunnare" och långsammare, beror på att håret som växer efter är helt nytt och har en spetsig spets så att det kan komma igenom poren. För att förhindra grov återväxt, se till att du avfoljer innan du rakar och använder en skarp, rak rakkniv följt av en fuktighetskräm 20 minuter efter rakning.


Falska ögonfransar bör endast återanvändas två gånger innan du kastar dem.
Svar: Det finns inget mer hjärtskärande än att se ett perfekt bra par fransar i papperskorgen, aka, ett par som bara har slitits en eller två gånger! Som fransälskare kan vi glatt säga att med våra Magnifika Fransar kan du använda våra fransar upp till flera veckors tid eftersom vi inte kladdar ner franslinjen med något lim. Våra fransar är magnetiska och fästs på en magnetisk eyeliner, att vara mild är nyckeln till längre hållbarhet!


Vilken hudvårdingsingrediens är mer fördelaktig för mogen hud, retinol eller kollagen?
Svar: Vi var tvungna att släppa in en trickfråga någonstans! Båda ingredienserna mot åldrande är avgörande om du har en mogen hud och de arbetar hand i hand. Det som gör retinol så effektiv är att det hjälper huden att behålla kollagen (vilket är det som håller huden fast), samtidigt som den ökar hudcellsomsättningen och hjälper till att jämna ut huden. Så, genom att använda båda ingredienserna samtidigt, kommer du inte bara att öka nivåerna av kollagen och därmed öka elasticiteten i din hud, utan retinolen kommer att maximera effekten, så att huden ser ung och fräsch ut.


Hur många liter vatten ska du dricka om dagen?
Svar: En sak som de flesta av oss är skyldiga till är att inte dricka tillräckligt med vatten, och även om vi vet att det är dåligt för vår hälsa kanske vi inte inser hur skadligt det är för vår hud. Men om du håller dig hydratiserad kommer din hud att se yngre ut (när du är uttorkad är fina linjer mer uppenbara), ljusare och tydligare, och det hjälper till och med med viktminskning.


Du bör arkivera naglarna med en fram och tillbaka rörelse.
Svar: Det här är en annan vana som man tror så allmänt, men den är verkligen dålig för dina naglar. Att fylla naglarna med en gungningsrörelse försvagar nageln eftersom det skapar för mycket friktion. Du bör istället använda långa rörelser i en riktning.


När du duschar ska du tvätta hela kroppen eller bara i områden där du svettas?
Svar: Även vi blev förvånade när vi fick reda på denna skönhetssanning... Du borde faktiskt bara använda duschgel i områden i din hud som är fet, i alla områden där du svettas, även underarmarna, ryggen och fötter. När armar, ben och kropp producerar mindre naturliga oljor är de mer benägna att bli torra. Även om du har haft en intensiv träning eller spinnklass och du är mer svettig än Betty, känn dig fri att tvätta hela kroppen!