Så här vårdar du ditt hår på bästa sätt!

Precis som repliken lyder, här ger vi dig knepen som kommer att ge dig bättre & starkare hår:

1. Borsta håret rätt

Borsta inte igenom håret snabbt, detta sliter på håret och bryts av lättare. Dela upp håret i sektioner och börja borsta från topparna och uppåt. Borsta inte för länge, det är inte heller bra för håret då det kan lättare gå av. Borsta inte i blött hår, håret mår bättre av att bli borstad i torrt hår.


2. Rengör din hårborste

Okej, handen på hjärtat, hur många gånger har du rengjort dina borstar? Tänk på att allt du har i håret fastnar på borsten, allt från olja och svett till stylingprodukter. Alltså sitter det en massa bakterier på din borste som du borstar in i håret dagligen. Rengör borsten helst varje vecka.


3. Använd inte för mycket produkter

Detta tynger ner håret. När du ska rengöra håret kan det skada hårets naturliga håroljor. Använder du för många hårprodukter kan syftet med produkterna försvinna.

Bildresultat för hair


4. Torka håret med handduken är otroligt skadligt

Hårstråna är väldigt skörda och handdukens friktion skadar topparna.


5. Utsätt inte håret för hög värme

Detta vet du säkert redan om men en påminnelse skadar inte. Att utsätta håret för för hög värme torkar du ut hårets naturliga fukt och hårbotten kan torka ut vilket resulterar i att hela håret blir väldigt torrt, så sänk värmen.


6. Håll koll på hur mycket torrshampo ni använder tjejer

Torrshampo är en räddare i nöden, men ditt hår är inte så förtjust i denna produkt. Att använda för mycket kan orsaka finnar och cystor i hårbotten. Använd med måtta.