Kändisarnas skönhetsknep som kostar mindre än 5kr


Ansiktet i fråga är ett isbad  - ja, vi är seriösa! Vi måste erkänna att vi var lite chockade när vi hörde hur många kändisar som gör detta innan en stor händelse. Men eftersom det definitivt är det billigaste av alla ansiktstrender för kändisar, trodde vi att vi borde undersöka det. Och låt oss säga att fördelarna är stora. Titta bara på Victoria's Secret Angels för att se resultaten, de alla gav sig ett isbad innan den stora showen. Detta ansiktsbadet ger din hud en omedelbar glöd, krymper storleken på dina porer och tonar din hud. Ärligt talat, nästa gång du gör dig redo för en händelse, gör detta innan du börjar med din skönhetssminkning.


Så hur fungerar det?

Allt du behöver göra är att fylla en stor skål med is och sedan tillsätta tillräckligt med vatten så att alla kuberna är nedsänkta. Skopa sedan vattnet i dina händer och stänk det på ansiktet i 30 sekunder. Vi garanterar er att detta känns hårdare på dina händer än i ansiktet  -det är faktiskt rätt uppfriskande. Det svala vattnet begränsar hudens cirkulation genom att minska den naturliga värmen i huden, som omedelbart stramar åt dina porer, minskar all svullnad och vitaliserar din hud. Det verkar också att jämna ut fina linjer och rynkor samtidigt som din hud ser mer fast ut. Men vi rekommenderar inte att du ger dig ett isbad varje dag (frestande, vi vet!), Eftersom det är en så kraftfull behandling att det faktiskt kan skada kapillärerna om det görs för ofta. Vi skulle föreslå det bara för speciella tillfällen och evenemang.


Is kuber

För er som inte är riktigt modiga för att ge er själva en isig ansiktstvätt ännu, då är denna "gör-det-själv"-iskub ett idealiskt alternativ. Allt du behöver göra är att vispa ihop 3 matskedar honung och 3 matskedar olivolja, häll sedan blandningen i en isbitsbricka och frys över natten. Massera isbitarna på ansiktet på morgonen tills de upplöses och tvätta sedan ansiktet med kallt vatten  - detta ger intensiv vätska, toning och näring. 

En annan superenkel "gör-det-själv"-iskub är att helt enkelt lägga till en droppe av din favorit eteriska olja i varje isbit innan du fryser den. Du kan sedan använda dessa isbitar individuellt eller som en del av ditt större isbad.