Huskurer som minskar mörka ringar runt ögonen!


Mörka cirklar under de nedre ögonlocken är vanligt. Ofta åtföljs "säckiga påsar" under ögonen där mörka ringar kan få dig att se äldre ut än du är. Detta kan vara svårt att bli av med.

Även om de kan påverka vem som helst, är mörka cirklar vanligast hos människor som:

är äldre, har en genetisk predisposition till detta tillstånd, kommer från icke-vita etniska grupper.

Trots att trötthet kan verka som den mest logiska förklaringen för detta tillstånd, finns det ett antal faktorer som kan bidra till mörka cirklar under ögonen.


Vad som också orsakar mörka cirklar; Trötthet, Ålder, Ansträngda ögon, Allergier, Uttorkning, Solens överexponering & Genetik.

Bildresultat för dark circles under eyes


Hemma-behandlingar:

Behandlingar av mörka ögoncirklar beror på den underliggande orsaken. Det finns emellertid några hemåtgärder som kan hjälpa till att hantera detta tillstånd. Några av de vanligare metoderna inkluderar:


Applicera en kall komprimering.

En kall komprimering kan bidra till att minska svullnad och krympa dilaterade blodkärl. Detta kan minska uppkomsten av "fluffighet" och hjälpa till att eliminera mörka cirklar. Slå in några isbitar i en ren tvättduk och applicera på ögonen. Du kan också dämpa en tvättduk med kallt vatten och applicera den på huden under ögonen i 20 minuter för samma effekt. Upprepa denna process om duken blir varm eller om isen smälter.

Bildresultat för dark circles under eyes gif


Få extra sömn.

Att fånga sömn kan också bidra till att minska uppkomsten av mörka cirklar. Sömnbrist kan göra att din hud verkar blek, vilket gör de mörka cirklarna tydligare. Tillåt dig sju till åtta timmars vila för att förhindra att mörka cirklar dyker upp.

Gurkskivor runt ögonen.

Ta ett par färska gurkskivor och skär dem på mitten. Placera dem sedan under ögonen ovanpå det mörka området.

Lyft upp huvudet.

Medan sömnberövande kan spela en roll i att producera dessa mörka påsar under ögonen, är det ibland hur du sover. Lyft upp huvudet med några kuddar för att förhindra att vätskan samlas under ögonen, vilket kan få dem att se fluffiga och svullna.

Blötlägg med tepåsar.

Att applicera kalla tepåsar på ögonen kan förbättra deras utseende. Te innehåller koffein och antioxidanter som kan hjälpa till att stimulera blodcirkulationen, krympa dina blodkärl och minska vätskeansamlingen under din hud. Blötlägg två svarta eller gröna tepåsar i varmt vatten i fem minuter. Låt dem kyla i kylen i 15 till 20 minuter. När de är kalla, applicera tepåsarna på dina slutna ögon i 10 till 20 minuter. Skölj ögonen med kallt vatten efter att ha tagits bort.

Kokosolja massage.

Vissa oljor som bland annat kokosolja kan också hjälpa till att minska mörka ringar runt ögonen. Massera in en blandning av en matsked kokosolja och en matsked mandelolja i området under ögonen. Massera med försiktiga rörelser och tryck inte för hårt. Låt sedan oljan sitta på i 20 minuter.

Dölja med smink.

Medan smink och kosmetika inte botar mörka ögoncirklar kan de hjälpa till att kamouflera dem. Concealers kan täcka mörka märken så att de smälter in i din normala hudfärg. Använd emellertid korrekt skötsel, som med alla lokala produkter eller makeupprodukter. Vissa produkter kan orsaka att dina symtom förvärras och kan utlösa en allergisk reaktion. Om du börjar uppleva oregelbundna symtom från någon aktuell behandling, sluta använda omedelbart och schemalägga ett besök hos din läkare.

Här har du en lista på giftiga & skadliga ämnen som finns i smink & hudkrämer:

http://magnifikafransar.quickbutik.com/sidor/9-giftiga-skadliga-ingredienser