Hur man applicerar eyeliner som ett proffs!


(funkar varje gång)!

När eyeliner görs bra kan det accentuera dina ögon och skapa en hård färdig look. Men när det görs dåligt, kan det göra precis motsatsen. För att hjälpa dig att bättre bemästra konsten att applicera eyeliner, kollade vi upp hur proffsen/makeupartisterna gör det så perfekt.

Steg 1: Använd de bästa produkterna
"Kvalitets eyeliner består inte bara av vackra förpackningar," konstaterar Gina Brooke , som har arbetat med Gwen Stefani, Anne Hathaway och Kim Kardashian. Högkvalitativa produkter är väsentliga och en förutsättning för att lagra mitt kit. Produkter måste vara långvariga, smutsbeständiga, gå på slätande och ha bra hållbarhet. Vår Magnifika Fransar magnetiska eyeliner har alla dessa förutsättningar!


Steg 2: Lär dig konsten (vi har proffstips!)
1. Se till att ögonlocken är spända
En av de största frustrationerna när du applicerar vätska eller gel-eyeliner handlar om en pensel som hoppar över. Detta händer om duken - AKA ditt övre ögonlock - inte är helt slät. Brooke säger: ”Det hjälper till att hålla det yttre ögat spänt och applicera fodret från inre hörnet rakt till det yttre hörnet. Genom att hålla huden spänd gör det draget på fodret superlätt. ”Att hålla spegeln låg och titta ner hjälper också enormt.

2. Prova punkt-till-punkt-metoden


Testa detta om du har smala borstar eller om du har ostadiga händer. Skapa en linje med prickar på den övre franslinjen som är nära varandra och anslut dem sedan med en rak linje för att skapa det perfekta vätskefodret.

3. Tejp-metoden


Flytande och gelkattögon är notoriskt svåra, men du kan få dem rätt. Även de mest erfarna proffsen kommer att tillämpa en tejp och sedan dra linjen. När tejpen har tagits bort sitter du kvar med en super skarp linje.

4. "Smoke It Out"


Detta tips är för blyertsfoder. Ibland kan en hård linje mot dina fransar vara för stel och stark. För att bekämpa detta, linjera försiktigt din övre ögonfranslinje och de yttre hörnen på din nedre ögonfranslinje med din penna, rök sedan den genom att försiktigt gnugga en vinklad eyeliner eller smutsborste fram och tillbaka. Resultatet är ett mjukt, underbart, rökigt öga.

5. Släpp din penna
Det verkar motsatt, men du vill inte använda en superskarp punkt. Blyertspennor tenderar att bryta av mitten av appliceringen om de är för skarpa, försiktigt matta ut punkten på baksidan av din hand.

6. Fel inträffar, det är inte hela världen!
Om du gör ett misstag, kan du försiktigt doppa kanten på din lutande borste i olja och torka rent till perfektion. Saliv fungerar också, och det är definitivt den enklaste och snabbaste lösningen!

Steg 3: Övning ger färdighet
Det här är det bästa med smink, eller hur? Experimentera med nya tips och tricks och öva tills du äntligen fullbordar konsten. Precis som vad som helst tar eyelinerapplikation tid och tålamod, men du får grepp om det snabbare än du tror.