Hur du väljer fuktighetskräm för din hudtyp!

Vad gör du fel med din fuktighetskräm och hur du kan fixa det!

Vi vet alla att nyckeln till glad hud är att vara konsekvent med rengöring, toning och fuktgivande. Men med hundratals produkter som hävdar att de är perfekta för dig, hur vet du vilken som verkligen kommer att fungera för just dig? Den enkla hemligheten äratt känna till din hudtyp så att du verkligen kan veta vad din hud behöver och vad den borde undvika.

Så för att göra det enkelt för dig har vi uppdelat våra bästa tips i olika hudtyper så att du äntligen kan hitta rätt fuktighetskräm för din hudtyp.

Bildresultat för Dry face


Torr / känslig hud

Vid behandling av torr hud fungerar en tyngre oljebaserad fuktighetskräm bra, eftersom de lättare formlerna absorberas för snabbt och inte ger långvarig hydrering. Sök istället efter produkter som innehåller antioxidanter, druvkärnolja eller panthenol eftersom de förhindrar vattenförlust och kan bibehålla fukt i upp till 12 timmar. En annan sak att tänka på är att ju högre oljeinnehållet är, desto större absorption genom huden. Detta gör en oljebaserad fuktighetskräm perfekt för din nattrutin eftersom du inte behöver oroa dig för skinande hud hela dagen. För de av er vars hud är särskilt känslig, leta efter doftfria formler som inte innehåller parabener, eftersom dessa bara irriterar din hud.

Viktiga ingredienser: hyaluronsyra , växtbaserat smör och oljor, antioxidanter.

Bildresultat för Combination face


Normal / kombinerad hud

Normal / kombinerad hud kan vara problematisk på grund av variationen i fet och torr lapp. Gel krämer och lotioner är idealiska eftersom de ger lite olja för att behålla hydrering medan de också har ett högt vatteninnehåll för att fylla på dehydratiserade områden i huden. Leta efter gelfuktighetsmedel som innehåller dimetikon; denna ingrediens stoppar vattnet som förångas från huden medan formeln är tillräckligt lätt för att den inte sitter ovanpå oljiga områden.

Viktiga ingredienser: botaniska ingredienser, vitamin A eller E.

Bildresultat för oily face


Oljig hud

Det finns en galen myte att om du har fet hud behöver du inte återfukta, men det är INTE SANT: Hudvårdsexperten Dr. Doris Day förklarar att om din hud är uttorkad, kommer den att skapa mer olja att kompensera - så återfukta! Saken är att det är möjligt att ha fet men uttorkad hud, så att veta vilken typ av fuktighetskräm som ska användas är ännu viktigare. Oljig hud kännetecknas av överflödigt talg, ett vaxartat ämne som utsöndras från dina körtlar, och det är detta som kan täppa till dina porer. Detta innebär att den bästa fuktighetskrämmen är en som kan fylla på och hydrera utan att sitta hårt på din hud. Leta efter gelfuktighetskräm som har en vattenliknande struktur och är superlätt, eftersom dessa innehåller den lägsta mängden olja, växer och emulgatorer.

Viktiga ingredienser: glykolsyra, salicylsyra, retinol.

Bildresultat för Acne face


Acne-benägen hud

Tyvärr är inte akne något du nödvändigtvis växer ur, så att veta rätt behandling är viktigt om du vill att din hud ska hålla sig klar. Det viktigaste att leta efter på etiketten är ordet "icke-akneegen": Detta innebär att produkten har testats specifikt för aknehud och innehåller inga hårda ingredienser eller oljor. Parfymfria produkter orsakar mindre irritation, och en annan etikett att leta efter är "icke-komedogen" vilket innebär att det inte kommer att blockera dina porer.

Viktiga ingredienser: hyaluronsyra, salicylsyra, retinol.

Relaterad bild


Åldrande hud

När du letar efter en bra åldrande fuktighetskräm finns stansen i de aktiva ingredienserna. Ju mer aktiva ingredienser, desto bättre blir det att bekämpa fina linjer och rynkor. Antioxidanter som C-vitamin och retinol är ett måste eftersom de kommer att neutralisera fria radikaler som orsakar hudcellsbrott och bildning av rynkor. Naturliga botanikprodukter (växtbaserade ingredienser från blommor, frön, löv och rötter) kommer också att hjälpa, så håll utkik efter teextrakt eller naturliga oljor som druvfröolja eller grönt textrakt.

Viktiga ingredienser : retinol, C-vitamin, te-extrakt.