Hur du känner dig som bäst NAKEN

Älska ditt nakna jag!

Vad betyder det att vara naken? De flesta tycker att det är utan kläder och utsätter våra självbeskrivna klumpiga lår, knöiga knän eller när man är barbröstad för världen. Att vara naken handlar emellertid verkligen om att vara sårbar - om att lägga sig själv ute utan något skydd. Sårbarheten är svår! Även om bara tanken på att vara sårbar kan vara skrämmande, behöver den inte vara det.

Bildresultat för naked women


Tror du att du inte kommer att kunna känna dig bekväm med din kropp, med eller utan kläder, förrän du har uppnått en "perfekt" kroppstyp eller tills du har nått din "målvikt"? Även om alltför många människor känner så är det inte sant . Kärlek och acceptans av ditt nakna jag har mycket mer att göra med vad som finns i ditt huvud än vad som är utanför din kropp.


Om du bara tänker på att vara naken, känslomässigt eller fysiskt, ökar din hjärtfrekvens eller får handflatorna att svettas, är du inte ensam.

För att känna ditt bästa nakna och verkligen ansluta till din kropp, kommer att ändra din attityd vara mycket mer inflytelserik än att ändra vad du ser i spegeln. Lyckligtvis kan du börja denna helande resa idag. Här är några beprövade tips:

Relaterad bild


• Utvärdera dina standarder. Förväntar du dig mer av dig själv än från andra? Pratar du med din kropp på samma sätt som du skulle prata med din bästa vän eller till och med en främling? Vet att de flesta har liknande osäkerhet. De kommer förmodligen att tänka mer på din åsikt om dem, rädda för att du ser deras brister än vice versa.


• Gå framför en spegel och låt dina känslor flyta så fritt som möjligt utan bedömning. Skriv ner dem och undersök både det positiva och det negativa. Negativa känslor skjuts ofta ner och ignoreras, vilket kan göra dem ännu starkare. Utmana och överväga känslornas ursprung. Är de giltiga, eller kan de komma från tidigare erfarenheter, till exempel mobbning eller ett missbrukande förhållande? Återspeglar de hur du känner dig nu, eller kommer du ihåg det skada du kände när någon kritiserade ditt utseende tidigare? Att bara erkänna dina känslor och var de kommer ifrån kan vara början på varaktig läkning.


• Lyssna på komplimangerna du får och ta verkligen in dem. Det du personligen anser vara attraktivt är inte nödvändigtvis vad andra tycker är vackert. Tidningar har kroppar i alla former och storlekar av en anledning. Alla har en annan definition av vad de anser vara sexiga. Om någon säger att du är vacker, säger de förmodligen sanningen.


• Gör något som får dig att känna dig sexig och som hjälper dig att ansluta dig till din kropp. Det kan vara magdans, polkondition eller flygkonst. Det kan vara yoga eller tolkande dans. Detta är inte bara aktiviteter för människor med "perfekta" kroppar. På grund av sportens natur bär vi ofta bara sportbh och extremt korta shorts. För att hålla dig fast vid stången måste du ha huden utsatt, eftersom tyget är för halt. När du befinner dig i den stödjande, hårt arbetande miljö, så kommer ditt kropps utseende att börja betyda mindre och mindre.


• Ett säkert sätt att hitta varaktigt självförtroende och självkänsla är att ansluta till din intuition, som är vår kloka inre källa till villkorslös kärlek, självacceptans och vägledning. De flesta tänker på det som bara ett sätt att få varningar eller förutsägelser, men det är mycket mer än så. Genom anslutning till intuition kan vi hitta vår stödjande, icke-dömande röst som ser utöver våra brister och hjälper oss att omfamna vår individualitet och unika. Exempel på sätt du kan ansluta är journalföring, meditation och att vara i naturen.


Du kan börja känna ditt bästa nakna genom att skicka dig och din kroppskärlek just nu. Vänta inte tills du är ett visst nummer på en skala eller tills du ser ett visst sätt. Att kritisera dig själv eller hata ditt utseende förstärker bara osäkerhet och negativitet. Börja idag med att fånga dig själv skapa positiva och negativa tankar, omfamna det positiva och släppa de negativa. Att vara sårbar kan ta arbete och modet att förändras, men belöningens livstid är definitivt värt ansträngningen.

Här är ett härligt filmtips som du kan ta en titt på nästa gång du tänker välja en film att mysa ner i soffan till. Den handlar just om detta ämne, att älska sig själv & övervinna allt du vill åstadkomma genom den kropp du är i just nu (eftersom det handlar om dina egna tankar).

I Feel Pretty av Amy Schumer

Relaterad bild