Hur du förbättrar din självkänsla!


I ett nötskal är självkänsla din åsikt om dig själv och dina förmågor. Det kan vara högt, lågt eller någonstans däremellan. Medan alla ibland tvivlar om sig själva, kan låg självkänsla göra att du känner dig osäker och omotiverad. Du kanske kan identifiera några saker som påverkar din åsikt om dig själv (kanske du blivit mobbad eller kanske du känner dig ensam), eller så kan det vara ett mysterium. 

Bildresultat för SELFESTEEM woman

Vi på Magnifika Fransar vill stärka dig med dålig självkänsla eftersom ditt egna välmående är väldigt viktigt för din kommande framtid. Här ger vi dig några tips för att förbättra din självkänsla:


1. Var trevlig mot dig själv

Den lilla rösten som säger att du dödar den (eller inte) är mäktigare än du kanske tror. Försök att vara vänlig mot dig själv och försök att utmana eventuella negativa tankar om du lider. En bra tumregel är att prata med dig själv på samma sätt som du skulle prata med dina kompisar. Det kan vara riktigt svårt till en början, men övning ger färdighet. Ställ dig framför en spegel och mata på en massa positiva ord, även om du till en början inte känner med vad som kommer ur din mun så kommer du sakta men säkert att tro dom och du kommer att älska det du en gång hatade på dig själv.

Relaterad bild


2. Du gör dig

Att jämföra dig själv med andra människor är ett säkert sätt att trycka ner dig själv. Försök att fokusera på dina egna mål och prestationer, snarare än att mäta dem mot någon annans. Ingen behöver den typen av press!


3. Motivera dig

Motion är ett utmärkt sätt att öka motivation, öva att sätta mål och bygga förtroende. Genom att motionera frigörs också endorfiner, de må bra hormonerna.

Relaterad bild

4. Ingen är perfekt

Sträva alltid efter att vara den bästa versionen av dig själv, men det är också viktigt att acceptera att perfektion är ett orealistiskt mål.


5. Kom ihåg att alla gör misstag

Du måste göra misstag för att lära dig och växa, vi alla gör dom så försök att inte slå dig själv för hårt för något som gör oss mänskliga. Alla har varit där.


6. Fokusera på vad du kan ändra

Det är lätt att hängas på alla saker som är utanför din kontroll, men det kommer inte att uppnå så mycket. Försök istället att fokusera din energi på att identifiera de saker som ligger inom din kontroll och se vad du kan göra åt dem.


7. Gör vad som gör dig lycklig

Om du spenderar tid på att göra saker du tycker om, är det mer troligt att du tänker positivt. Försök att schemalägga lite tid varje dag. Oavsett om det är tid på att läsa, laga mat eller bara slöa på soffan lite, om det gör dig lycklig, gör tid för det.

Oprah har ett bubbelbad


8. Fira de små sakerna

Du stod upp i tid i morse. Klapp. Du kokade dina ägg till perfektion. Klapp. Att fira de små segrarna är ett bra sätt att bygga förtroende och börja känna sig bättre om dig själv.


9. Var en kompis

Att vara hjälpsam och hänsynsfull mot andra människor kommer säkert att öka sitt humör, men det kommer också att få dig att må bra över dig själv.


10. Omge dig med en stödjande trupp

Hitta personer som får dig att må bra och undvik de som tenderar att utlösa ditt negativa tänkande. Vad du prioriterar och lägger din dyrbara tid på är det din framtid kommer att formas till. Ut med det negativa - in med det positiva & meningsfulla.

Bildresultat för helping hand


En extra push från oss på Magnifika Fransar: Du är du, du är den enda som kommer att vakna upp i din kropp varje dag och leva i den i resten av din kommande framtid, ingen annan. Du är mästaren över ditt egna liv och ditt framtida öde. Forma den till den mäktiga mästare du är. Du är unik och det är så otroligt vackert och meningsfullt. Men det spelar ingen roll hur många gånger andra i din omgivningen säger detta till dig, du Måste känna detta inom dig själv för att verkligen innerst inne ta åt dig det. Så använd dig av dessa 10 tips ovan och vi kan garantera dig en strålande framtid. Ju mer självkänsla du sänder ut desto mer positivt kommer att dras till dig & ditt liv, låt tiden ge dig svaren på det. Allt det bästa till dig, härlighet!

Relaterad bild