Hur du får perfekt hud!

Människor som känner till denna hudvårdregel har den bästa huden!


Hudvård är viktigare än smink - ja, du hörde rätt! Det är inte så att vi inte älskar smink, det är bara det att ha den bästa huden är grunden för felfri makeup. Så det första steget med att se vackrare och göra din makeup perfekt, börjar med att ta hand om din hud med rätt produkter (att ha en frisk hälsa är också mycket viktigt!). Saken är att det inte finns någon storlek som passar alla svar på hudvård, det handlar om att förstå vad din hud behöver genom att känna till din hudtyp - och oroa dig inte, det är inte så svårt som det låter, vi ska bryta ner det för dig.

Lär känna din hudtyp:
Det finns vissa kategorier av olika hudtyper som du kan använda som riktlinjer för att hjälpa dig hitta den bästa hudvård som fungerar för dig. De vanliga hudvårdskategorierna är känslig, torr, normal, fet, akne benägna och åldrande. Du kanske till och med är några utav dessa; du kan vara både fet och akne benägen, åldrande och torr eller till och med känslig och akne benägen. Du kan också vara torr under vintern och fet under sommaren, därför bör du byta din hudvård när sommaren inträffar tex.

Du har antagligen redan någon aning om vad din hudtyp är, men om du inte är 100% säker så kan du kolla in vår hudtypsuppdelning så att du är säker på vad det är som du behöver rikta in dig i.


Hur man väljer rätt hudvård:


Rengöringsmedel:
Detta är kanske det viktigaste steget i din hudvårdsrutin! Utan att rengöra huden noggrant varje dag, kan smuts, föroreningar och olja orsaka trängsel som leder till porer och finnar, plus dina följande hudvårdsteg kommer inte att kunna tränga igenom din hud noggrant. Den mest effektiva metoden för att ta bort smink och smuts i slutet av dagen är att dubbelrengöra; tvätta ansiktet två gånger. Börja med en rengöringsolja , som kommer att lösa upp, SPF, talg och smuts, och använd sedan ett vattenbaserat rengöringsmedel som passar din hudtyp för att säkerställa att de sista resterna av smink, smuts och föroreningar är grundligt borttagna. På morgonen behöver du bara använda ett vattenbaserat rengöringsmedel som passar din hudtyp, som kommer att ta bort överflödig produkt från din hudvårdsrutin på natten och eventuell överskottsolja på din hud.


Toner
Tonning är ett viktigt steg mellan din rengöringsmedel och fuktighetskräm, eftersom det tar bort alla rester av smink eller rester som rengöringsmedlet inte kunde ta bort, och hudirriterande klor och mineraler som finns i vattnet. En toner ger också ett sista svep av dina porer och kan hjälpa till att återställa hudens pH-balans - många rengöringsmedel har en basisk bas men hudens naturliga pH. Återigen är det viktigt att du hittar en för din hudtyp, här är grunderna:

Känslig hud: Leta efter fuktande ingredienser som hyaluronsyra och glycerin, naturliga ingredienser som kamomill, vitamin E, ros och aloe, och viktigast av allt, undvik alkohol och doft!

Normal / kombinerad hud: Leta efter en fuktgivande toner som kommer att bekämpa torrhet och samtidigt minimera talgproduktionen genom att reglera oljekontrollen. Ingredienser som niacinamid, grönt te och ceramider hjälper till att balansera hudens pH-nivåer, reparera din hud och dra åt dina porer.

Oljig / akneutsatt hud: Oljig och akneutsatt hud behöver kraftigare ingredienser, som AHA: er (glykolsyratoner eller salicylsyra), vilket hjälper till att rengöra djupt i porerna och lösa smuts och döda hudceller. Niacinamide är en annan bra ingrediens som kan hjälpa till att minska inflammation och kontrollera oljeproduktion, medan hassel, tea tree och grönt te är antibakteriell och antiinflammatorisk.

Åldrande hud: Hydrering är nyckeln! Leta efter tonrar infunderade med fuktande ingredienser som hyaluronsyra och niacinamid som skyddar huden mot miljöbelastare, precis som antioxidanter. AHA: er är också bra för anti-aging, eftersom de hjälper till att förbättra utseendet på fina linjer och uppdatera tråkig hud.


Fukt
Hydratiserad hud är glödande hud, så hopp ALDRIG över din fuktighetskräm. Rätt fuktighetskräm fyller på, återställer hudens pH-nivåer och ger näring och reparerar problem som torr, flagnande hud. Men det är också viktigt att du väljer en med rätt formel och ingredienslista för din hudtyp: Om du har torr hud, behöver du en riktigt rik formel, men om du har akneutsatt eller fet hud, en lätt, fuktig gelformel kommer att vara din bästa vän.

Vet när din hud är känslig
Känslig hud kan lysa upp när som helst på grund av en mängd olika förändringar, som hormoner, en ny produkt eller till och med yttre faktorer som föroreningar eller solskador. Om du kontinuerligt lider av känslig hud kan du uppleva en hel rad symtom som rodnad, fläckighet, torrhet, klåda eller flagnande hud. Du kan också drabbas av ansiktseksem eller rosacea.

Det bästa sättet att berätta om din hud är känslig är att trycka ner på kinden med lätt till medeltryck med fingrarna. Om din hud blir röd, har du känslig hud. En annan tydlig indikation på att en produkt kan orsaka irritation är om den gör att din hud svirnar eller stickar något när du applicerar den först (även om detta kan förväntas med AHA och vissa ansiktsmasker av lera, men personer med känslig hud bör undvika dessa ingredienser).

Serum och ansiktsoljor är också fantastiska för din hud och kan göra underverk för att rikta hudproblem som fina linjer och rynkor, akne och torr hud.
Om du har torr hud, akneutsatt hud eller någon form av hudproblem, tveka inte att kontakta din läkare eller hudläkare och be om en behandling eller recept.