Allt du behöver veta om porer!

Även om alla har dem och du är den enda som märker dina egna porer, så ska du/ni här få sanningen om porer.


Vad orsakar stora porer?


Även om du antagligen identifierar porerna som de små luftrum i din hud, är de faktiskt öppningen av en hårsäck. Håren är ofta så små att de inte är synliga, men på grund av oljekörtlarna som är i foten av follikeln(äggblåsan) kan follikeln överväxa, vilket gör att dina porer förstoras, vilket gör dem mer synliga. Men oavsett hur många por-avslöjande-produkter du använder, kommer de aldrig att försvinna helt, eftersom den ursprungliga storleken på dina porer bestäms av genetik och hormoner. Det bästa du kan göra är att inte hålla dina porer så igentäpta och undvik att pressa dem. Du kan hjälpa till att minimera deras utseende, men du kommer inte att bli helt av med dem.


Hur man minimerar utseendet på porerna:


Bär SPF
Enligt hudläkaren Doris Day, är det viktigaste du kan göra, som faktiskt gäller i stort sett alla hudproblem, att ha solskydd. Hon förklarar att "solen dehydratiserar din hud och gör att oljekörtlarna växer över." Så att det "får dina porer att se större ut." Och all den extra oljan kan också orsaka bildande av pormaskar och finnar på grund av överskottet olja som blockerar huden. Bär alltid en SPF 50 med 5-stjärnigt UVA-betyg under sommarmånaderna, men under vintermånaderna kan du komma undan med en SPF eller fuktighetskräm innehållande SPF 25 eller 30. Se till att du applicerar den i slutet av din hudvårdssystem men innan du applicerar din makeup, eftersom SPF fungerar som en barriär.

Dubbel rengöring
Ett av de enklaste sätten att förbättra hudens kvalité och göra så att porerna verkar mindre är att noggrant ta bort olja, smuts och andra föroreningar som ligger på ytan. Det snabbaste sättet att göra detta är dubbel rengöring. Det är superenkelt, bara rengör först med en oljelengöringsmedel, och rengör sedan en gång till med ett skum eller gelrengöringsmedel, beroende på vilken form som passar din hudtyp. Ju bättre du blir med rengöringen, desto mindre smuts och olja kommer att täppa till dina porer, vilket kommer att bidra till att minimera deras utseende.


Exfoliera med syror varje vecka
Precis som dubbelrengöring kommer exfoliering att bidra till att minska uppbyggnaden av orenheter i dina porer, vilket kan få dem att se större ut. Eftersom en av de viktigaste metoderna för att ta bort föroreningar och död hud är peeling, det är ett integrerat steg i porminimeringsprocessen.
Men vi talar om AHA och BHA (salicylsyra). Dessa syrabaserade formler tränger in djupt i dina porer och kan lösa upp limet som håller all talg och smuts samman, och effektivt lossnar alla döda hudceller samt så lossar poren.


Våra favoritporaffinerade "gör det själv" :


Ånga
En mild ånga kan göra allvarliga saker för din hud, viktigast av allt är att den väsentligen hydratiserar din hud, vilket innebär att dina porer blir mer mottagliga för andra aktuella produkter som du använder. När din hud är mjuk och smidig kan du applicera andra produkter för att exfoliera dina porer.


Äppelcidervinäger Toner
Äppelcidervinäger innehåller naturliga AHA, vilket innebär att den försiktigt exfolierar huden. Blanda helt enkelt ekologisk äppelcidervinäger med destillerat vatten i lika delar för att skapa en toner, och applicera sedan på renad hud med en bomullsunderlag - varning, det luktar ganska kraftigt!


Isbad
Innan en stor händelse eller en utekväll gör vi en ansiktsis för att stänga upp porerna. Kolla in hur Victoria's Secret-modellerna gör en ansiktsis här: http://magnifikafransar.quickbutik.com/sidor/kandisarnas-skonhetsknep-som-kostar-dig-mindre-an