5 tips på hur du får dina ögon att se större ut

Här är våra ultimata tips för ögonmakeup så att dina ögon ser större ut.


1. Gör vattenlinjen ljusare

Att fodra din nedre vattenlinje med en eyeliner är ett av de enklaste knepen i skönhetsbibeln. Du kan använda en vit ögonpenna för en dramatisk skillnad, men vi föredrar en beige foder, som ser mer naturlig ut och har samma effekt.Topptips:  Fodret håller inte länge på den nedre vattenlinjen - förmodligen för att du blinkar ungefär 1500 gånger om dagen - så ta med dig fodret och applicera på nytt när besöker damernas.Vingade eyeliner kan också bidra till att skapa en illusion av större ögon. Om du har mindre ögon är det bättre att undvika tung eyeliner på ditt övre lock, eftersom det kan göra att det ser mindre ut. Istället kan du rita en mycket tunn linje ovanför fransarna, och avsmalna eyelinen utåt från den sista tredjedelen av dina fransar för att skapa en subtil snärt. 


2. Markera som ett proffs

Highlighter ger inte bara liv till dina kindben, det är ett av de bästa knepen för att öppna ögonen också. Använd det på pannbenet (som lyfter ögonbrynen), på de inre hörnen av ögonen för att öppna dem, och på mitten av locket så att dina ögon poppar upp mer.


3. "Lyft" dina fransar

Vi vet alla att mascara gör en enorm skillnad för våra ögon, så föreställ dig hur extra vackert & snyggt det rätta paret lösfransar kan se ut. Med lösögonfransar lyfts ögonen upp direkt. Här hittar du olika stilar & frans-kit: https://www.magnifikafransar.se/products


4. Glöm inte din nedre franslinje

Om du lägger mascara till dina nedre ögonfransar öppnar det också ögonen för ett brett, ögonblickigt utseende: För ett mjukare utseende kan du använda brun mascara eller till och med färgad mascara om du vill. Att lägga till en liten eyeliner i det yttre hörnet av din nedre franslinje hjälper också till att förlänga ögonen. Håll dig fast vid den yttre tredjedelen av ögat och använd en mjuk brun ögonskugga för att få det att smälta in, vilket får ögat att se bredare ut - hårda linjer kan få ögonen att se mindre ut.


5. Dölja mörka cirklar

Ljusa ögon får inte bara ögonen att se mer vakna utan de öppnar också upp ögonen. Välj en nyans av concealer, en nyans eller två tändare, eller om du har mörka cirklar, använd en persikatonad concealer, som avbryter lila undertoner. Bakning under ögonen kommer också att ge ljusstyrka och hjälpa till att hålla din eyeliner från att smeta hela dagen. Applicera bara ett tjockt lager med genomskinligt pulver under ögonområdet efter concealer och låt det sitta i tre till fem minuter. Damma därefter av med en ren, fluffig borste.