5 skönhetsmyter du måste sluta tro!


När det gäller skönhet har alla en åsikt eller ett idiotsäkert trick som de garanterar "kommer att fungera, 100%." Problemet är att det finns så många skönhetsmyter som flyter runt, du kan tro på falska nyheter. Har du någonsin tappat tandkräm på en finn ? Stort misstag! För att säkerställa att du inte offras av en skönhetsmyt någonsin igen, debarkerade vi fem vanliga myter som kan krossa ditt skönhetsspel ...


MYT 1: Raka ditt ansikte kommer att ge dig ett skägg

Bildresultat för women shave face gif


Sanningen:  Rakning får inte håret att växa tillbaka tjockare eller snabbare, så att raka ditt ansikte kommer inte att ge dig ett skägg. Tillväxten av hår styrs av follikeln och rakning påverkar inte follikeln eller tillväxtmönstret. Men eftersom bladet klipper håret i den tjockaste delen av håret & eftersom det växer ut igen (eftersom det inte har den fina spetsen som hår naturligt har), kan det känna grovare än tidigare. Kolla in bilden nedan som visar vårt mustasthår under ett mikroskop; du kan se att håret som växts växer tillbaka med en spetsig ände (det är därför det känns mjukt), och håret som rakades har en trubbig ände, varför det känns 'stickande.'

rakat hår vs vaxat hår


MYT 2: Botox fyller i fina linjer och rynkor
Vad de flesta tycker: Man tror vanligt att Botox kommer att fylla huden för ett mer ungdomligt utseende, men det är inte sant. Även om fyllmedel och Botox nu är vardagliga termer, finns det fortfarande mycket förvirring kring vad de gör.Sanningen om Botox: Botox slappnar av musklerna som orsakar rynkor och linjer och mjuknar ut linjerna tillfälligt. Genom att blockera lokala nervimpulser till specifika muskler i ansiktet, om än tillfälligt, förhindrar Botox dig från att ha full kontroll över dina ansiktsuttryck för att förhindra rynkor som följer med det. Emellertid injicerar fyllmedel en hyaluronsyra-baserad formel i huden för att lägga till volym i ansiktet och förbättra naturliga proportioner. I grundläggande termer slappnar Botox av musklerna för att förhindra bildning av rynkor, och fyllmedel fyller och lägger till volym i ansiktet.MYT 3: Att klippa håret regelbundet hjälper det att växa

Bildresultat för haircut gif


Vad de flesta tycker: Om du har planerat dina frisör möten var sjätte vecka i hopp om längre, mer omfattande hår, är du offer för en av de vanligaste skönhetsmyterna i kvarteret. Verkligheten är; ditt hår registreras inte när du klipper det. Hårtillväxt börjar vid follikeln, så för att öka tillväxten måste du behandla din hårbotten, inte ändarna. Det kan se ut och känna sig friskare - regelbundna klipp bekämpar brott och delade ändar som gör att ditt hår ser tråkigt och skadat ut - men tyvärr kommer det inte att förbättra tillväxten.


MYT 4: Dyr hudvård är mer effektivt


Sanningen: Av alla hudvårdsmyter är detta förmodligen det farligaste att tro - ja, för ditt bankkonto. Verkligheten är, bara för att en produkt är dyr, gör det inte alltid den mer effektiv. Ofta betalar du för varumärkets rykte eller förpackningen. Naturligtvis är det inte att säga att all dyr hudvård är för dyr, det finns tillfällen när du betalar för överlägsna aktiva ingredienser och den forskning som har gjorts för att göra vetenskapligt stödda produkter.
Vad du behöver veta är att när du investerar i en ny hudvårdsprodukt ska du alltid kontrollera att du får ingredienserna du betalar för genom att läsa ingredienslistan och gör alltid din forskning innan du investerar i en ny hudvårdsprodukt.


MYT 5: Exponering för sol kan hjälpa din hud och minska akne

Bildresultat för suntan gif


Även om det kan verka som att en dag i solen fungerar underverk för din hud, är det faktiskt permanent skada för din hud. Det kanske känns som att det torkar ut finnarna och ger dig en glöd, men det är bara uttorkad hud och stekta hudceller. Spola framåt en vecka, så kommer din hud att bli torrare och för att inte tala om den irreversibla skada som du inte kan se. Dessutom kan detta lager av död hud blockera dina porer, fånga olja och utlösa utbrott.
Sanningen om exponering för sol: Visste du att 90% av hur din hud åldras är helt under din kontroll och är direkt relaterad till sol exponering? Glöm inte att exponering för sol orsakar inflammation, missfärgning av huden, mörka fläckar, för att inte tala om de kraftfulla UVA- och UVB-strålarna orsakar för tidigt åldrande i huden. Kortfattat; ingen exponering för sol hjälper din hud.